داشتن مشاور شغلی حرفه ای میتواند موفقیت شغلی شما را تضمین کند و با توسعه فردی و رشد مهارت های نرم و سخت، شما را به یک متخصص واقعی در شغلتان تبدیل کند.
آیا میدانید منظور از مشاوره شغلی چیست و این نوع مشاوره چه کمکی به افراد میکند؟! شاید در بین اطرافیان شما هم افرادی باشند که مدام در حال عوض کردن شغل هستند و دقیقا نمیدانند چه مسیر شغلی سبب رضایت آنها میشود. این دسته از افراد معمولا با تعویض مکرر شغل خود به دنبال کسب رضایت و خشنودی از انجام وظایفشان میگردند. یافتن شغل مناسب یکی از چالشهایی است که هر فرد در برههای از زندگی خود با آن مواجه میشود. اما اینکه این جستجو تا سنین بالا هم ادامه پیدا کند، میتواند باعث خستگی و ایجاد بیانگیزگی فرد شود.
مشاوره شغلی چیست؟
امروزه باتوجه به پیشرفت تکنولوژی و جوامع بشری، شغلهای متعدد و گوناگونی به وجود آمدهاند. همین تنوع بالا، سبب ایجاد سردرگمی برای متقاضیان شغل شده است.
مشاوره شغلی، فرآیندی مانند تمامی جلسات مشاوره دارد با این تفاوت که در این فرآیند، فرد متخصص به شما کمک میکند تا بتوانید پتانسیلهای درونی خود را بشناسید و با استفاده از شرایط و ضوابط موجود در بازار کار، شغل و کسب و کار مدنظرتان را بیابید. مشاوره شغلی، پایه و اساسی کاملا علمی دارد و افرادی که به عنوان مشاور در این حوزه فعالیت دارند، با استفاده از دانشی که به وسیله تحصیل در این رشته به دست آوردهاند، به شما کمک میکنند تا به آنچه که میخواهید، برسید.
اگر تا به حال در جلسات مشاوره شرکت کرده باشید، میدانید که در این گفتگوها پارامترهای مشخصی مورد بررسی قرار میگیرند که به وسیله آنها فرد میتواند بهترین شغل را برای خود برگزیند. از جمله مهمترین این پارامترها عبارتند از:
- مدارک تحصیلی
- تخصص فرد
- مهارتهای فردی
- اوضاع خانوادگی
- استعدادها و پتانسیلهای نهفته فرد
- شخصیت شناسی
- علایق فردی
- شرایط زندگی
بر مبنای این پارامترها، میتوان بهترین شغل را باتوجه به تمامی معیارها، پیشنهاد و انتخاب کرد. در نتیجه تمامی بررسیهایی که در جلسات مشاوره شغلی انجام میشود، بهترین شغل متناسب با شخصیت فرد معرفی شده و بدین ترتیب از بروز فرسودگی شغلی پیشگیری میشود. با شرکت در این جلسات مشاوره میتوانید در انرژی و زمانتان صرفه جویی کرده و دیگر نیاز به اتلاف وقت برای آزمون و خطا شغلهای مختلف نیست.
استفاده از رهنمودهای مشاوره شغلی و سازمانی چه فایدهای دارد؟
در بخش قبل، اندکی با فواید استفاده از راهنماییهای مشاورین شغلی آشنا شدید و در این قسمت قصد داریم با جزئیات بیشتری این موضوع را بررسی کنیم. از آنجایی که امروزه تنوع شغلی، بسیار بیشتر از گذشته است، انتخاب شغل دشوارتر میباشد. در واقع پدران ما زمانی که به سن انتخاب شغل میرسیدند، با انبوهی از مشاغل مختلف روبرو نبودند و هر یک از آنها به سراغ همان کاری میرفتند که پدرانشان انجام میدادند!
از طرفی دیگر، توقعی که انسانهای امروز از شغل خود دارند، بسیار بیشتر شده است. در واقع امروزه هر یک از ما با انتخاب شغل، انتظار داریم علاوه بر کسب درآمد، علایق و استعدادهایمان نیز شکوفا شده و انجام وظایف شغلی سبب ایجاد انگیزه در ما شود. در سالهای گذشته صحبت درمورد استعدادیابی و علاقه سنجی موضوع مهمی نبوده، اما امروزه پرداختن به این مقوله موضوع بسیار مهمی است.
همه ما در مسیر انتخاب شغل، دچار سردرگمی و تردید میشویم و نمیدانیم که دقیقا از شغلمان چه چیزهایی را انتظار داریم. در چنین مواقعی نیاز است که یک مشاور خبره و کاربلد در کنارمان باشد تا بتوانیم بهترین تصمیم را برای آینده خود بگیریم. فراموش نکنید که بخش مهمی از زندگی را شغل هر فرد تشکیل میدهد؛ بنابراین تصمیم گیری درست درمورد آن میتواند تاثیر زیادی بر روی کیفیت زندگی داشته باشد.